17-03-11

Donderdag morgen in Station 1

8 uur 's morgens en we hebben al wat actie gehad.

Na onze nachtelijke uitstap van gisteren hadden we dan toch nog een rustige nacht, en konden we even uitrusten tot 5 uur vanmorgen. We deden ons best om te slapen, maar de airco installatie is hier afgesteld op een 16 graden, dus , dus toen we wakker werden voelden dit aan alsof we in de frigo geslapen hadden.

Maar na 5 uur was het de alarmbel die verhinderde dat we terug in onze kamer kwamen.

Ondertussen waren er al een drietal oproepen, maar niks groots.

Ergens een deur openenen, een appartements gebouw met een slecht werlkend automatisch alarm, een dame met ademhalingsproblemen, telkens voldoende om ons helemaal wakker te krijgen.

In zo'n groot firestation zitten heeft ook zijn andere voordelen. Terwijl het ene team naar de oproepen is kan het andere team beginnen aan het ontbijt. Deze morgen was het gehakt in een witte saus, en dit werd geserveerd op vers gebakken broodjes. Het zag er misschien niet uit, maar ik zag toch dat Rui zijn bord snel leeg was.

Ondertussen is alles opgeruimd en gewassen, en staat iedereen klaar voor de dagelijkse onderhoudstaken.

Alle materiaal wordt even nagekeken, het nodige papierwerk wordt ingevuld, en de mannen van de Rescue moeten deze voormiddag een nieuwe gasmeter gaan ophalen, en ze krijgen daar ook de nodige opleiding voor.

14:07 Gepost door Paul Vanlook | Commentaren (1) | | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Have a nice day.

Gepost door: jessie | 17-03-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.