18-03-11

Donderdagavond in station 1

Onze eerste 24 uur shift zit er bijna op.

Tijd genoeg om met de gasten mee te draaien en de verschillende aspecten van hun beroep te leren kennen.

IMG_5547.jpg

's morgens een beetje onderhoud, alles een beetje opkuisen en zorgen dat alle materiaal volledig functioneel is. Daarna wordt hun deel van het opleidingsprogramma afgewerkt, en als dit niet onderbroken wordt door oproepen doen ze nog een paar preventieve bezoeken of controles bij instellingen in hun district.

Om drie uur komt dan de volgende shift, en op donderdag betekent dit dat het onderhoud van de buitenkant van de kazerne nog op het programma staat. Gelukkig zaten er in deze crew een paar die na hun shift nog bijwerken als tuin klusjes mannen, dus met enkele proffesionel tuinbouwmachines was dat hier snel gefikst.

Tussendoor konden we dan toch nog een paar oproepen meepikken, of kregen we de kans om de shiftcommander enkele andere kazernes te bezoeken, zo krijgen we hier toch nog een groot deel van de stad te zien.

IMG_5552.jpg

De maaltijd voor vanavond was een klassieker, hamburgers and chilly hot dogs.

IMG_5558.jpg

En dan was het de rest van de avond wachten op de eerste oproep, die uiteindelijk uitbleef tot bijna middernacht, wanneer we opgeroepen werden om een hartpatient te gaan ophalen in een van de 2 lokale Riverboat Casino's.

IMG_5553.jpg

   IMG_5554.jpg

 

 

 

 

 

 

Tussendoor waren de gasten hier zo vrij om uitgebreid te vertellen over hun tussenkomst na de orkaan Katrina. Dan hebben ze wekenlang, tijdens hun vrije dagen gaan helpen bij het opruimen en hebben zij ingesprongen om de dienst te verzekeren in de verwoesten brandweerkazernes. Ongelooflijk wat voor beelden ze daar te zien kregen.

Ik heb ondertussen een extra deken kunnen bemachtigen en probeer wat bij te slapen, de jetlag zit toch nog een beetje in je lijf. Tot een volgend bericht, morgen hebben we een aantal bezoeken gepland aan de ondersteunende diensten van de brandweerdienst. Opleiding, dispatching, onderhoud en de luchthavenbrandweer, het wordt weer een goed gevulde dag. 

IMG_5555.jpg  IMG_5556.jpg

 

 

 

 

 

 

IMG_5557.jpg   IMG_5559.jpg

06:06 Gepost door Paul Vanlook | Commentaren (3) | | Permalink |  Facebook |

Commentaren

De groetjes aan daddy and the guys vanuit St Leo!
Have fun

Gepost door: Kitty | 18-03-11

Reageren op dit commentaar

Groetjes vanuit het nog koude Asper, voor de komende dagen beloven ze warmer tot 15 graden op woensdag.

Gepost door: Carola | 18-03-11

Reageren op dit commentaar

Breng maar zo'n patch mee hé van dat motoclubje bie de pompiers aldaar.......

Gepost door: Luc | 18-03-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.