21-03-11

bezoek maandag voormiddag


Hallo, na het redelijk vermoeiende weekend begint hier weer een nieuwe week.

Vanochtend stonden er weer enkele bezoeken op het programma.

 

Het begon in de medische afdeling van de brandweer en de ziekenhuizen.

Bij de afdeling EMS (emergency medical services) kregen we een korte briefing over hoe alles in zijn  werk gaat en hoe met de kwaliteit van het gelevrde werk evalueerd. Hun nieuwste aanwinst, de EMS-Track is een systeem met computers en scanners waarmee men tijdens een ramp de volledige triage kan uitvoeren.

 

Na het bureelwerk gingen we door naar de special services, een reddings helikopter die hier is gestationeerd bij een van de hospitalen. Een kleine rondleiding daar en vooral veel foto's.

 

Dan door naar de spoeddienst waar we even mochten rondkijken en we een uitleg kregen over de interne werking van dit ziekenhuis. Ook daar informatica toepassingen die ik bij ons nog niet gezien heb. In de hele afdelingen hangen schermen waarop je kan zien welke patienten er in de spoeddienst zijn, welke onderzoeken ze moeten hebbben of al gehad hebben. Simpel maar efficient om te hebben.

 

Daarna reden we verder naar Fire investigation.

Deze dienst doet het onderzoiek bij elke verdachte brand en de brandweermannen die daar werken hebben politie bevoegdheden. Zij kunnen dus mensen opsporen, ondervragen en in de gevangenis steken indien nodig. Ze zijn dan ook gewapend. De dienst is ook verantwoordelijk voor het afhandelen van oproepen met explosieven, en ze beschikken, dank zij budgetten van het Min Binnenlandse zaken over het meest gesophistikeerde materiaal op de markt.

Een volledig uitgeruste wagen met explosieven robot. Maar ze hebben ook twee honden in dienst, eentje voor explosieven en eentje voor brandversnellers.

De explosieven hond vond in geen tijd drie kogelhulzen die naast de kazerne op een grasveld verstopt waren.

 

Peter stelde zich kandidaat om dat explosieven pak eens aan te doen, maar met 45 extra kilos rond je lijf is het toch moeillijk funtioneren.

 

Daarne deden we snel een lunch bij Pizza Hut, en reden we door naar de County brandweerdienst net buiten de stad. Ook hun materiaal konden we snel vene bekijken, en wij brachten ze op de hoogte van waar Belgie is en hoe onze brandweerdienst werkt.

 

Om drie was iedereen weer terug op de stations en kon de laatste shift met de C-shift beginnen.

Het wordt hopelijk weer een drukke, maar vooral toffe nacht.

22:12 Gepost door Paul Vanlook | Commentaren (1) | | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Bij Pizzahut, hadden ze daar glutenvrije pizza? Of heb je weer een ijsje gegeten bij gebrek aan ...
K lees hier net op het Gf forum dat er in Shreveport een subway is die Gf sandwiches serveert.
Voor de rest, t ziet er daar weer goed uit

Gepost door: Carola | 22-03-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.