02-04-11

Fireobservers in de lokale media

Bron : http://www.waaskrant.be/nieuws/19534-kruibeekse-brandweer...-

KRUIBEKE. De drie Kruibeekse brandweermannen Kenneth Weyn, Da Silva Pais Rui en Sam Van de Broeck zijn terug van een stage uit Amerika. De drie maakten deel van een groep van tien brandweerlui die een stage van twee weken volgden bij de brandweer Shreveport. De stage werd georganiseerd door v.z.w. Fire observers.

Bij de stage in station 1 en 7 van de brandweer Shreveport, namen de Belgen deel aan interventies van de zieken- en brandweerwagen als observeerder. Op die manier konden ze hun Amerikaanse collega's aan het werk zien. Zo werden ze onder meer geconfronteerd met geknelde personen, reanimaties en een appartementsbrand. "Bij de brandweer in Amerika is steeds een Engine (brandweerwagen) die als eerste ter plaatse is op een ongeval en deze geven dan de eerste zorgen in afwachting van een ziekenwagen.", klinkt het. De brandweerlui bezochten ook dispatchingcentrale en de bom-ontmandelingscentrale, de Amerikaanse versie van DOVO.

De Kruibekenaren hadden bij hun trip drie vlaggen van Kruibeke meegekregen. Die zijn overhandigd aan de plaatselijke brandweerstations en aan de plaatselijke burgemeester. In ruil kregen ze een vlag mee van de brandweer van Shreveport. Die vlag wordt maandag overhandigd aan burgemeester Denert. (mb)

 

20:09 Gepost door Paul Vanlook | Commentaren (0) | | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.